Här är mitt recept på en enkel och saftig smörgåstårta för ca 12-15 personer.
Ingredienser:
* 2st pågens vitt formbröd
* 2st stora creme fraiche
* 5st stora mask majonäs
* lite fryst dill
* 1st röd stenbitsrom
* 1paket gravad lax
* 1paket ishavsallad
* 5st hård kokta ägg
* 1 kruksallad
* 1 st färsk kippe dill
* 2kg frysta räkor
* 300g färdigskalde frysta räkor
* 4st citroner
* 1st gurka
Gör så här:
Häll ishavsalladen i en bunke tina dom skalade räkorna och krama ur så mycket vätska det bara går och häll i bunken.
Blanda i en stor burk creme fraiche, tre stora msk majonäs, lite fryst dill och blanda ihop till en smet.
Ställ in i kylen.
Sätt på äggen och koka dom i ca 10 min och börja skala alla räkorna och ställ sedan in i kylen.
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut på ett lämpligt underlag. Jag hade en ugnsplåt med smörgåspapper på.
Jag använde 36 st formbrödsbitar.
Lägg sedan imellan med smeten i två lager och blanda ihop en stor creme fraiche och två stora msk majonäs och bred ut över hela tårtan.
Börja sedan dekorera som ni vill. Jag skivade äggen och lade runt tårtan på ovansidan och sedan skar jag laxen och knycklade ihop till små blommor och lade innanför äggen.
Sena klyftade jag citroner och lade innanför laxen och därefter lade jag alla dom skalade räkorna.
Klickade på röda rommen där jag tyckte att det passade och dekorerade med gurka och citron och dillknippen.
Lade sallads bladen vid kanterna.
Lycka till !!!
2 kommentarer:
Åhh TACK för receptet!! Jag älskar ju smörgåstårta men jag har aldrig försökt göra någon egen. Men med dina fina instruktioner kommer det ju att kännas riktigt lätt! Mmmm den ser så god ut!!!
Den här är enkel och jättegod och man skall riktigt klappa in fyllningen så den blir riktigt saftig :)
Skicka en kommentar