måndag 9 mars 2015

Krämiga fruktpajer

Idag gjorde jag en favorit här hemma och det blev krämig jordgubbspaj.
För ca 10 år sedan åt jag min första ananaspaj och den var så god och smakade inte som någon paj jag hade smakat.
Men jag upptäckte snart att den blev lika god med nästan vilka frukter man än lade i. Men jordgubb blev snabbt en favorit.
Den är så enkel att göra och så jättegod
Här får ni mitt recept.

Pajdeg till enkelsats

150g smör eller 1 1/2dl flytande smör
3dl mjöl
1/2 dl socker
2msk vaniljsocker
1tsk bakpulver 

Blanda ihop allting till en deg och tryck ut i en ugnssäker form. Igentligen skall degen vila i kylskåpet men det hoppar jag.

Fyllning till en enkelsats

3dl cremefraiche
1 ägg
1 msk vaniljsocker 
1/2 dl socker

Vispa ihop allting och fyll pajdegen med valfri frukt. Idag skivade jag frysta jordgubbar i pajskalet och hällde på fyllningen över jordgubbarna.
Pajdegen skall inte förgräddas utan allting ställs in i ugnen på 175 grader i ca 30-40min. Tills fyllningen blivit fast och inte rinnande.
Låt svalna och ät som den är eller med glass/ vaniljsås.


Jag har halverat sockret i degen och fyllningen.
Jag tycker att det blir för sött annars och skall ni dubbla satsen räcker det med ett ägg ändå.
Lycka till !!!


Inga kommentarer: