Jag har ju sett en kanelbulle kladdkaka cirkulera passande på FB.
Jag är inte jätteförtjust i kanelbullar då jag tycker dom blir torra och lite tråkiga. Nybakade är ju alltid gott.
Men denna föll mig i smaken och jag blev nyfiken.
Jag började med att mortla kardemumma kärnorna.
Smeten såg supergod ut.
Kolla vad fint !!!
Den ena körde jag längre i ugnen
Den andra fick gå på lite kortare tid.
Den som är lite kladdigare tar jag med till jobbet imorgon.
Klart jag gjorde om receptet lite och här kommer det för er som är intesserade.
Ingredienser:
2dl flytande smör
4ägg
2dl socker
2msk mortlad kademumma
2msk vaniljsocker
2 1/2dl vetemjöl.
Jag blandade alla indredienser och vispade ihop det med elvispen.
Snabbt och enkelt.
Smörade ich brödade en springform.
Häll i smeten.
Fyllning
1/4 del flytande smör
2msk socker
2msk kanel.
Värm upp det i micron. Och häll ut det på kaksmeten i en tornado mönster.
Strö över lite pärlsocker och in i ugnen på 180 grader 15-20 min.
Avnjuts med visppad grädde.
Den blev mer än godkänd här hemma.
Älsklingen ör ju inte förtjust i vanlig kladdkaka men denna pt han flera bitar av. Han älskade den och hag pt min lilla bit och njöt jag med.
Men orkade absolut inte av ner än en bit
Hahaha!!! Jag är inte gjord för fett och socker i större mängder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar