Jag har förberett maten och idag blir det kåljox och jag gör ju frikadeller i min istället för att bara slänga i köttfärsen. Ser lite trevligare ut.
Så enkelt och så gott !!! Det har blivit att hag gör det här istället för kålpudding. Då det är så enkelt att min minsting hade klarat av att göra det.
Hacka vitkålen och fräs den lite med salt o peppar.
Häll den första vitkålen i en stor kastrull.
Blanda ihop nötfärsen med salt, peppar, ett ägg, timjan och rulla till köttbullar och fördela jämt.
Häll på vatten så det knappt täcker köttbullarna.
Sedan blandar jag ihop lite guldsoja, sirap och vatten och häller över så allt får en fin färg.
Låt småkoka under lock i en timme.
Gör en toppredning av mjöl och vatten.
Rör om och låt det koka tills det tjocknar.
Häll på lite grädde och servera till kokt potatis med lingonsylt.
Äkta bohuslänsk bonnemat !!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar