onsdag 31 augusti 2011

Fisksoppa med tai smak

Idag har jag testat att återskapa räksoppan jag åt igår :)

Detta är en egen tolkning och jag lade i torsk för att göra den lite matigare.

Går ganska fort att göra och framförallt lätt :)

Ingredienser:
500-1000g räkor med skal
500g torsk
1 knippe färsk citrongräs
1 röd chilifrukt
2 tsk röd curry pasta
2-3 lime frukter
1 kruka färsk koriander
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten
En liten bit purjolök
1 gul lök
300 g färska champinjoner

Gör så här:

Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och räkorna i en skål och sätt in i kylskåpet.

Hacka löken, chillifrukten, och krossa hälften av citron gräset och skär i bitar.
Lägg allt i kastrullen som räkskalet ligger i.
Häll sedan i vattnet, kokosmjölken och currypastan.

Låt allt koka upp rejält och sila sedan av i en annan kastrull och lägg nu i den skurna torsken, krossa resten av citron gräset och dela i mindre bitar och lägg i.
Klyfta champinjonerna, hacka purjolöken och lägg i och låt allt koka ca 10-15 min.
Pressa i limen och smaka av med salt och lägg i räkorna och den hackade koriandern.

Avnjut !!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju väldigt smaskigt!! :-)
Kram/ C

Carro sa...

Det var det :) du får testa !!!