Alla kan ju göra lasange det är inte svårt och det finns hur många variantder som helst. Men vi känner nog alla till den med körrfärs och vit ostsås.
Gör grunden till en köttfärsås men låt den koka lite mer så den blir lite tjockare och det behövs ganska mycket.
Den vita ostsåsen :
Smält smör i en kastrull ca 50g eller en halv dl flytande och häll i tre till fyra sak vetemjöl.
När du häller i mjölet ta då av kastrullen från värmen och vispa tills allt har blandar sig.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ha medelhög värme.
Nu häller man på lite mjölk åt gången och vispar så det inte fatsnar i botten. Salta, peppra och häll i en dutt socker och fortsätt häll på mjölk och vispa.
Såsen skall vara ganska krämig och inte för tunn. När såsen kokat en stund så smaka av och se om det behövs mera salt eller peppar.
Smakar det bra så kan man hälla i riven eller skivad ost helst en smakrik som prästost eller västerbottenost men annan går också bra.
När osten är i skall såsen inte koka för kraftigt för då bränner den vid sig och kan bli grynig.
Nu varvar man ostsås lasange plattor och köttfärsen. Börja och avsluta med ostsåsen.
Lycka till :)
2 kommentarer:
TACK för receptet :) Mmmm vad gott!!
Hoppas den blir bra och lycka till :)
Skicka en kommentar