söndag 30 januari 2011

Spagetti i tomatsås




Det är denna rätten som jag har varit sugen på jättelänge så idag gjorde jag den och den var riktigt god.
Smakar verkligen spagetti i tomatsås men jag bytte ut den röda chillifrukten mot en grön så att alla kunde äta den och hela familjen tyckte att detta var riktigt gott.
Jag har tagit receptet från Buffetidningen och här är receptet om ni vill testa.

Tillagningstid: Max 20 min

Svårighetsgrad: Medel

Portioner: 4

Ingredienser
400 g bucatini (eller vanlig spagetti)
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 dl riven pecorino eller parmesanost
flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här:
1. Skär pancetta eller bacon i strimlor/tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) ca 2 minuter under omrörning. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 minuter.

5. Blanda i tomaterna i lökfräset. Dela dem i mindre bitar med en slev. Låt småkoka 6–7 minuter. Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt.

6. Låt pastan rinna av när den nästan är klar. Häll den i stekpannan med såsen och koka ytterligare 1 minut under omrörning så att all pasta täcks av såsen. Strö över flingsalt och nymalen peppar.

2 kommentarer:

Kicki sa...

Låter gott, själv fick jag kycklinggratäng med ris av M när jag kom hem.. :)

Carro sa...

Gott med färdiglagade mat när man kommer hem :)