onsdag 11 juli 2012

Gott !!!

Idag har V sin BFF här så vi passade på att göra goda gräddiga vinkokta musslor med vitlöksbröd.
Det är sååå gott :))

Sedan passade jag på att testa göra knäckebröd. Dom blev jättegoda för att vara första gången.
Farligt goda om jag skall rätta till det.
Fast jag tycker dom är mer som ett nyttigare snacks.

Jag fick receptet av en jobb kolega.

Det var i alla fall superenkelt och resten sköter ugnen:))
Jag delar med mig av receptet så får ni också njuta :)

Ingredienser:
3 dl dinkelmjöl
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 mask sirap
1 dl olja
3 dl ljummet vatten
1tsk salt
flingsalt

Blanda ihop alla ingredienserna till en ganska kletig massa.

Smeta ut det jämnt och ganska tunt på två plåtar med bakplåtspapper.
Strö över lite flingsalt.

Grädda bägge plåtarna samtidigt i varmluft på 145 grader i ca 45 min.

Ta ut plåtarna och låt deg svalna. Bryt sedan i lagom stora bitar och förvara det torrt och svalt.

Nu skall dom avnjutas helt naturella eller med en god ost och marmelad.

Dom passar utmärkt till mellan mål och är uppskattade hos stora som små.

Lycka till !!!

4 kommentarer:

Johanna sa...

Jag orkar inte att du ALLTID gör så god mat! :D

Jag är nöjd om jag får ihop pasta och köttfärssås liksom

Kan man köpa alla de där ingredienserna i mataffären? Dinkelmjöl har jag aldrig hört talas om! :)

Carro sa...

Ha ha !!! Det är faktist inte lätt att veta allt onödigt här i värden ;)
Dinkelmjöl är ett fiber mjöl. Du måste testa att göra dom för dom är grymt goda :)

Johanna sa...

Ja, jag får väl göra det, efter 24 augusti när jag äntligen har en UGN igen!

Carro sa...

Det tycket jag ;) den sim väntar på något gott ......