Har hittat några riktigt fina men denna slår ut dom alla.
En perfekt kladdkaka skall ha lagom mycket chokladsmak den får inte ta över för mycket. Den skall vara så där lagom härligt kladdig innuti men ändå inte hård och torr på utsidan.
Håller ni med mig så så måste ni bara testa att göra denna underbara kladdisen:))
Gör så här:
Smält 100g mörk choklad, 1/2 dl oboy, 1slev nutella och 200g smör.
Rör ihop 3 ägg, 2 1/2 dl socker och 3dl vetemjöl till en ganska tjock smet.
Rör sedan ned den smälta chokladblandningen i smeten . Häll sedan i en smörad och brödad form ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Detta kan variera från ugn till ugn. känn efter med en sticka hur kaddig du vill ha din kladdis :)
Låt kakan svalna och gör glasyren.
Glasyr:
25g smör, 2-3 stora klickar nutella och 1 dl vispgrädde. Smält allt på svag värme och låt den stå en stund och svalna tills den blir lite tjockflytande.
Häll glasyren över kakan och ställ in den i kylen tills det är dags att sätta tänderna i den. Servera gärna med vispad grädde!!!
Lycka till :)
2 kommentarer:
Jag vill aldrig se den, hjälp mig och håll den borta :)
Ha ha !!! Den och allt annat ???? ;)
Skicka en kommentar