tisdag 8 november 2011

Gratinerad kyckling

Idag testade jag ett recept jag hittade på nätet men jag bytte ut lite ingredienser och det blev super gott!!!
Så nu delar jag så klart med mig :)

Inredienser:

5st kyckling filer
1kruka basilika
1burk soltorkade tomater
3st vitlöksklyftor
4dl crème fraîche
3dl grädde
4tsk Dion senap
Ost
Salt o peppar
Lite socker

Gör så här :

Det viktigaste med hela denna rätten är att du bryner kycklingen ordentligt.
Stek den på ganska hög värme så att ytan blir krispig.
Börja med att putsa kyckling filerna.
Dela som sedan på längden så du får två bitar.

Sedan kan man banka ut bitarna så dom blir lika tjocka. Men detta är helt valfritt. Jag bankade ut mina för att jag gillar när dom blir lite tunnare.

När du stekt dom gyllen bruna och knapriga lägg dom i en ugnsäker form.

Hacka dom soltorkade tomaterna och strö över kycklingen. Dra sedan av alla basilika bladen, hacka dom och strö över kycklingen.

Blanda ihop crème fraichen, grädden, Dion senapen, riv/pressa ner vitlöken, salta, peppra och häll i ca en matsked socker.
Smaka av och häll det sedan över kycklingen och hyvla eller riv över ost.

Gratinera i ugnen 225 grader tills det fått en fin färg.

Jag serverade med ris och en god sallad. Ät o njut !!!!!

LYCKA TILL !!!!

2 kommentarer:

Kicki sa...

Det ser mycket gott ut, jag får testa detta vid tillfälle..

Carro sa...

Ja det var jättegott :)